Σύνδεση

BMW

ΣΠΕΣΙΑΛ BMW M4 CS, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Όπως γράψαμε η hard core έκδοση της BMW M4, η GTS, η οποία θα κατακευαστεί συνολικά σε 700 αντίτυπα, εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα, μη καλύπτοντας προφανώς τη ζήτηση. Έτσι τώρα η γερμανική εταιρεία έρχεται να παρουσιάσει μια ακόμα ειδική έκδοση του μεσαίου M κουπέ, την οποία ονομάζει Μ4 CS και θα είναι διαθέσιμη, σε 60 συνολικά μονάδες, μόνο στην ισπανική αγορά.

Το γιατί έγινε αυτή η επιλογή δεν διευκρινίζεται. Ίσως υπήρχαν στην Ιβηρική αρκετοί ενδιαφερόμενοι για τη GTS που δεν πρόλαβαν, ίσως η διάθεση της Clubsport εκεί να είναι πιλοτική και στη συνέχεια να επεκταθεί και σε άλλες χώρες…

BMW-M4-CS (15)

Η M4 CS πάντως δεν είναι τόσο hardcore όσο η GTS, μιας και διατηρεί το πίσω κάθισμά της. Οπτικά ξεχωρίζει κυρίως από τις 20άρες ζάντες της, ενώ ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργή ανάρτηση, φρένα από ανθρακονήματα, καθώς και αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως τη σταθερή πίσω αεροτομή, από το ίδιο υλικό. Από κει και πέρα ο υπερ- τροφοδοτούμενος 6κύλινδρος των 3.000 κυβικών αποδίδει για την περίσταση 450 άλογα και 550 Nm, το 0-100 ολοκληρώνεται σε 4,0 δεύτερα και η τελική έχει ανέβει στα 280 χλμ./ ώρα.

Το κιβώτιο είναι το αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις της μάρκας, ενώ η βασική τιμή της BMW M4 CS στην Ισπανία είναι 132.900 ευρώ, τη στιγμή που η απλή M4 κοστίζει εκεί 92.100 ευρώ, και η GTS ξεκινά από τις 166.900 ευρώ.

Γιάννης Σκουφής 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured