Σύνδεση

Featured

TO FARADAY FUTURE FFZERO1 ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΑΛΟΓΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι μόνο ένα πρωτότυπο, μιας και στο μέλλον η εταιρεία μας θα παρουσιάσει ένα μοντέλο ανταγωνιστικό των Tesla. Το FFZERO1 είναι μια πρώτη ένδειξη».

Τα παραπάνω αναφέρονται στην ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας Faraday Future, η οποία παρουσίασε το περί ου ο λόγος πρωτότυπο στη CES και συμπτωματικά απασχολεί πολλά πρώην στελέχη της Tesla. Επίσης δεν αναφέρονται πολλά στοιχεία για το πράγματι εντυπωσιακό πρωτότυπο που δείχνει σαν να προσγειώθηκε από τον κόσμο των Star Wars. Ενδιαφέρον είναι το ότι ο οδηγός κάθεται υπό γωνία 45 μοιρών για να είναι πιο άνετος, ενώ συνολικά η εμφάνισή του μοιάζει με αυτή των αγωνιστικών της κλάσης LMP1.

Το σύστημα πρόωσης του FFZERO1 αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, η συνδυαστική ισχύ των οποίων ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Έτσι το 0-100 προσδιορίζετα κάτω από τα 3,0 δεύτερα, ενώ η τελική είναι της τάξης των 300 χλμ./ ώρα, τιμή υπερβολική για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι συσσωρευτές εδράζουν στο VPA (Variable Platform Architecture), ένα μεταβλητό πλαίσιο που θα προσαρμόζεται σε διάφορα μοντέλα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Τα ακόμα πιο σημαντικά στο μέλλον για τη Faraday, οι οποία έχει προσλάβει περίπου 750 ειδικούς, προκειμένου να μπορέσει να παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της σε 2 χρόνια πάνω κάτω από σήμερα. 

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz