Σύνδεση

Audi

EURONCAP: 5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ AUDI A4 & HONDA JAZZ KAI HR-V, 4 ΓΙΑ ΤΟ VW CADDY

Τέσσερα αυτοκίνητα περιλάμβανε ο τελευταίος…

Τέσσερα αυτοκίνητα περιλάμβανε ο τελευταίος κύκλος δοκιμών του EuroNCAP, τα καινούργια Audi A4, Honda HR-V και Honda Jazz, καθώς και το Caddy της VW, το οποίο ήταν και το μόνο που αξιολογήθηκε με 4 αστέρια.

Κι αυτό κυρίως γιατί κατά την πλευρική πρόσκρουση σε κολώνα η συρόμενη πόρτα άνοιξε λίγο, ενώ πόντους έχασε και στην προστασία πεζών, όπου και φάνηκε η σχεδιαστική του ηλικία.

Αντίθετα τα 2 ολοκαίνουργια μοντέλα της Honda, το Jazz και το μεγαλύτερο HR-V τα πήγαν εξαιρετικά καλά, με το σημείο κριτικής και στα δύο να είναι η προστασία των πεζών, εξαιτίας των ιδιαίτερα σκληρών γωνιών των καπό και της ανάλογα σκληρής εμπρός κολώνας.

Αυτό έκοψε μερικούς βαθμούς, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε κι έτσι και τα δύο πήραν με άνεση την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών, κάτι που πέτυχε και το καινούργιο Audi A4. Στο οποίο οι παρατηρήσεις των εξειδικευμένων μηχανικών του EuroNCAP αφορούν την πολύ σκληρή βάση του παρμπρίζ που περιόρισε την αξιολόγηση στην προστασία των πεζών. Το σύστημα πέδησης ανάγκης που διαθέτει το καινούργιο Α4 δεν πριμοδοτήθηκε στη βαθμολογία, μιας και θα λαμβάνεται υπόψη στους κύκλους δοκιμών από το 2016 και μετά.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz