Σύνδεση

Featured

VW: ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ. ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου μεταφορών της Γερμανίας έχουν δώσει στον όμιλο Volkswagen διορία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου προκειμένου να προτείνει λύση στο θέμα των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων που διέθεταν το λογισμικό παραποίησής τους.

Αν δεν βρεθεί λύση υπάρχει περίπτωση να ανακληθούν οι εγκρίσεις τύπου των συγκεκριμένων μοντέλων, που θα είχε σα συνέπεια να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά ούτε και να πουληθούν.

Όσο περνούν οι μέρες πάντως γίνεται γνωστό πως η Volkswagen και κάποια από τα στελέχη της γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι παρανομούν χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο λογισμικό. Η Bosch, όπως αποκάλυψε η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο του ομίλου VW που βρέθηκε στις έρευνες, όχι μόνο τόνιζε ήδη από το 2007 πως το συγκεκριμένο software προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για δοκιμές αλλά προειδοποιούσε και για τις νομικές συνέπειες της χρήσης του.

VW-SCANDAL-INVESTIGETIONS-3

Λίγα χρόνια μετά, το 2011, μηχανικοί της ίδιας της Volkswagen, όπως προκύπτει από την εσωτερική έρευνα της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, είχαν αναφέρει την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού. Από την έρευνα δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο δεν ελήφθησαν μέτρα παρά τις προειδοποιήσεις.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο πάντως έχει ενημερωθεί και το ελεγκτικό συμβούλιο της εταιρείας και αν προκύψουν ευθύνες θα στραφούν μάλλον εναντίον του τότε διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, λέγε με Winterkorn, διεκδικώντας αποζημιώσεις. Ήδη, όπως γράψαμε, έχει ξεκινήσει από την αρμόδια εισαγγελία έρευνα εναντίον του τελευταίου, έπειτα από μήνυση και της Vοlkswagen, με την κατηγορία της απάτης.

Γιάννης Σκουφής 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz