Σύνδεση

Suzuki

ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ DIESEL 800 ΚΥΒΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SUZUKI

Αν και οι μικροί σε κυβισμό κινητήρες πετρελαίου αρχίζουν σιγά σιγά να εκλείπουν από την κατηγορία των μίνι –χαρακτηριστικά παραδείγματα τα νέα  Smart Fortwo και Hyundai i10 που είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητα- η Suzuki παρουσίασε στην Ινδία ένα νέο μικρό diesel.

Πρόκειται για τον κινητήρα με κωδικό DDiS 125, ο οποίος είναι δικύλινδρος, φουλ αλουμινένιος, φυσικά με turbo και με χωρητικότητα μόλις 800 κυβικών. Ο λιλιπούτειος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 48 άλογα στις 3.500 σ.α.λ. και 125 Nm στις 2.000 σ.α.λ. –τιμές που συγκριτικά κάθε άλλο παρά κακές μπορούν να θεωρηθούν.

Ο DDiS125 θα κινεί το Celerio, που έτσι κι αλλιώς κατασκευάζεται στην Ινδία, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έρθει στην Ευρώπη σε πρώτη φάση, λόγω των πιο αυστηρών προδιαγραφών για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx).

Γιάννης Σκουφής 

SUZUKI-DDIS-125-DIESEL-2

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η νέα ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πανίσχυρη και high tech

BMW

Το νέο FIAT Panda Fastback θα έχει άλλη σχεδιαστική προσέγγιση

Featured

Nissan: Η 6η γενιά του Micra περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Nissan

Το νέο Renault Clio είναι πιο ώριμο και ολοκληρωμένο από ποτέ

Featured