Σύνδεση

Ford

H VOLVO ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ FORD ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ GEELY

Ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα και η πώληση της Volvo από την Ford Motor Co στην κινέζικη εταιρεία Ζhejiang Geely Holding Group.

Στις άμεσες προθέσεις του νέου αγοραστή είναι η δημιουργία τριών εργοστασίων επί κινεζικού εδάφους που θα κατασκευάζουν Volvo με ετήσιο ρυθμό παραγωγής τις 300.000 μονάδες.

Οι Σουηδοί μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον καθώς οι Κινέζοι εταίροι τους δείχνουν καλή διάθεση για επενδύσεις. Και η Volvo χρειάζεται ένα στρατηγικό πλάνο πενταετίας αλλά και κεφάλαια για να πορευτεί.

Πέρυσι, η Volvo σημείωσε κύκλο εργασιών 12,4 δισ. δολάρια πουλώντας περί τα 334.000 αυτοκίνητα όμως κατέγραψε απώλειες στα κέρδη προ φόρων της τάξεως των 653 εκατ. δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα παρουσίασης νέων μοντέλων δεν έμεινε πίσω. Το νέο S60 βρίσκεται ήδη και στις ελληνικές εκθέσεις με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και βάση εκκίνησης στα 26.900 ευρώ.

 

{gallery}photos/21/car_news/volvo{/gallery}


Επόμενο:

BMW 6 COUPE: TRES CHIC

Μη χάσεις:

MAN CONCEPT S

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz