Σύνδεση

Toyota

ΝΕΟ TOYOTA PRIUS: ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

H νέα γενιά του Toyota Prius, που όπως είπαμε πήρε παράταση και θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2015, θα είναι διαθέσιμο με δύο τύπους μπαταριών. Η στάνταρ επιλογή θα είναι νικελίου-υβριδίου μετάλλου (Ni-Mh) και η προαιρετική λιθίου-ιόντων (li-ion), με μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα και κατ’ επέκταση αυτονομία.

Παράλληλα ετοιμάζεται και ένα νέο πλαίσιο, το TNGA ή Toyota New Global Architecture, που θα είναι πιο ελαφρύ κατά 20% -το μεγάλο βάρος άλλωστε είναι το μεγάλο μειονέκτημα των υβριδικών της Toyota- ενώ θα χρησιμοποιηθεί φυσικά και σε άλλα μοντέλα. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας ολοκαίνουργιος και ακόμα πιο αποδοτικός κινητήρας βενζίνης, που θα είναι έως και 10% πιο οικονομικός.

Το μόνο που μένει είναι να διευκρινιστεί η τετρακίνηση, η οποία προφανώς θα εξυπηρετείται από κάποιον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ένα ακόμα ερώτημα είναι αν θα χρησιμοποιηθεί και ο νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός με ημιαγωγούς από ανθρακοπυρίτιο.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz