Σύνδεση

Mercedes-Benz

ΟΙ 5 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Πριν από 40 χρόνια, το 1974, παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο παραγωγής με πεντακύλινδρο κινητήρα. Πρόκειται για την Mercedes 240 D, που αργότερα μετονομάστηκε σε 300D, η οποία διάθετε έναν κινητήρα πετρελαίου 3.000 κυβικών, 3005 για την ακρίβεια, κατανεμημένα για πρώτη φορά στην ιστορία σε 5 κυλίνδρους. Η απόδοσή του αναιμική με τα σημερινά δεδομένα, καθώς απέδιδε 80 ατμοσφαιρικούς ίππους στις μόλις 2.400 σ.α.λ. Μάλιστα ήταν τέτοια τα τότε δεδομένα που η 240D των 3.0 λίτρων ήταν το πιο γρήγορο επιβατικό με κινητήρα diesel και αυτό με τη μεγαλύτερη ροπή. Κι αυτό παρόλο που το 0-100 ερχόταν σε 19,9 δεύτερα και η τελική της δεν ξεπερνούσε καν τα 150!

Το 1977 ο συγκεκριμένος κινητήρας απέκτησε υπερτροφοδότηση και ή Mercedes 300 SD ήταν και το πρώτο μοντέλο παραγωγής με κινητήρα turbo diesel. Ένα χρόνο μετά η S300 SD με τον 5κύλινδρο turbo diesel απέδιδε 111 ίππους και μπορούσε να επιδείξει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured