Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Είδατε την πολύ έξυπνη καμπάνια της VW για τα μηνύματα στα κινητά ή έχετε δει τα βίντεο για το ίδιο θέμα που έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει;

Τώρα πλέον έρχεται και μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αγγλία, να επιβεβαιώσει πως στην οδήγηση η χρήση των smartphones είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τη χρήση χασίς ή αλκοόλ. Στην περίπτωση που τα κινητά αυτά χρησιμοποιούνται για αποστολή και λήψη μηνυμάτων αλλά και chating στο Facebook, η έρευνα αποκαλύπτει πως οι αντιδράσεις του οδηγού μειώνονται κατά 37%, όταν έχοντας καπνίσει ινδική κάνναβη το ποσοστό είναι 21% και ύστερα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μικρότερο, στο 13%.

Οι αρνητικές συνέπειες της χρήσης των κινητών έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Αγγλία, με τα πρόστιμα ήδη να έχουν τετραπλασιαστεί και με αντίστοιχη κάθετη άνοδο στο point system, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς τα ατυχήματα λόγω «τηλεφώνου» αυξάνονται γεωμετρικά. Ο στόχος είναι η χρήση smartphone στο αυτοκίνητο να τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης με την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi