Σύνδεση

F1

F1 Γκραν Πρι Βρετανίας: Ο Hamilton γράφει ιστορία!

Σε ένα από τα πιο θεαματικά Grand Prix των τελευταίων ετών, όπου σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκε και από την βροχή, η μεγάλη μάχη των οδηγών των McLaren, Mercedes και Red Bull είχε νικητή τον Hamilton. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου Verstappen, πίσω του ο Norris. Ο Hamilton γράφει ιστορία με 9 νίκες στην ίδια πίστα. Είχε να νικήσει από το 2021 στην Σαουδική Αραβία.

Η εκκίνηση του αγώνα (σχεδόν όλοι με μεσαία γόμα) ήταν καθαρή με τον Verstappen να κολλάει πίσω από τις δύο Mercedes. Ωστόσο, με το ψιλόβροχο να πέφτει οι ισορροπίες άλλαξαν με τους οδηγούς να γλιστρούν και τις McLaren να κερδίζουν έδαφος. Και αφού πέρασαν τον Verstappen πέρασαν και τις δύο Mercedes στον 20ο γύρο με πρωτοπόρο τον Norris.

Η Red Bull ήταν ξεκάθαρα εκτός ρυθμού με το μονοθέσιο του Verstappen να είναι επηρεασμένο και από την έξοδο που είχε στα χαλίκια, χτες στα χρονομετρημένα. Σε στάση αναμονής μετά τον 26ο γύρο ο Sainz τον πίεζε συνεχώς όταν ο Leclerc είχε πέσει πολύ πίσω.

Φοβερό θέαμα πρόσφερε η μάχη ανάμεσα στις δύο McLaren με πολλά γλιστρήματα και ανάποδα τιμόνια. Πρώτοι για αλλαγή ελαστικών μπήκαν οι Verstappen και Sainz για ενδιάμεση γόμα. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι δύο Mercedes μαζί στα pits, λάθος της McLaren που έβαλε μόνο το Norris.

Στη συνέχεια του αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά η πίστα αλλού ήταν βρεγμένη, αλλού καθαρή. Μπροστάρης ήταν ο Norris έχοντας πίσω του τον Hamilton και πιο πίσω ο Verstappen. Άτυχος ο Russell που εγκατέλειψε στον 34ο γύρο λόγω προβλήματος στο σύστημα ψύξης και με τη βροχή να εξασθενεί ο ήλιος βγαίνει και οι οδηγοί ετοιμάζονται για νέο pit-stop και σλικ ελαστικά.

Πρώτοι μπήκαν οι Hamilton και Verstappen με τον πρώτο να βάζει μαλακή και τον δεύτερο σκληρή. Ο Norris που μπήκε ένα γύρο μετά έβαλε μαλακά και αφού έχασε και χρόνο στα pits ο Hamilton πέρασε μπροστά!

Στους τελευταίους γύρους ο Verstappen δείχνει την πραγματική δυναμική της RB20 κολλώντας πίσω από το Norris και προσπερνώντας τον. Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Hamilton! Δεύτερος ο Max Verstappen, τρίτος ο Norris,  την 10άδα έκλεισαν οι Piastri, Sainz, Hulkenberg, Stroll, Alonso, Albon και Tsunoda. Ο Russell εγκατέλειψε με υδραυλικό πρόβλημα.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo