Σύνδεση

BYD

Πως η κινεζική BYD έγινε παγκόσμια δύναμη;

Η BYD (Build Your Dreams), μια εταιρία που πριν από λίγα χρόνια ήταν σχετικά άγνωστη, έχει αναδειχθεί σε ηγέτη στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (BEV).

Το 2023, η BYD επέτυχε περισσότερες από 3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, παρουσιάζοντας σχεδόν επταπλάσια αύξηση από το 2020.

Η εντυπωσιακή άνοδος της BYD αποτελείται από σημαντική στρατηγική μετάβαση από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε πλήρη επίκεντρο στα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Ιδρύθηκε το 1995 στην Κίνα, η BYD ξεκίνησε αρχικά με την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και αργότερα εισήλθε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2003.

Η επένδυση 225 εκατ. δολαρίων του Warren Buffet το 2008 στην BYD, κυρίως λόγω της ενδιαφέρουσας επιχείρησης μπαταριών, ήταν σημαντική για την εταιρεία. Από τότε, η BYD έχει επεκταθεί παγκοσμίως, με παρουσία σε πολλές χώρες.

Η γκάμα της BYD περιλαμβάνει επιβατικά, μικρά αυτοκίνητα πόλης, λεωφορεία, φορτηγά και ποικίλα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ενώ τα επιβατικά της αυτοκίνητα φέρουν το σήμα της BYD, η εταιρεία έχει εισαγάγει διάφορες υπο-μάρκες όπως η Denza, η Yangwang και η πρόσφατα ανακοινωθείσα Fangchengbao, η καθεμία από τις οποίες απευθύνεται σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς και προτιμήσεις.


Η παγκόσμια επέκταση της BYD ήταν σημαντική, με παρουσία στη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ωκεανία.

Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επαναφορτιζόμενων μπαταριών στον κόσμο και κατασκευάζει ολοκληρωμένα συστήματα μπαταριών.

Με την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεών της, η BYD καθιερώνεται ως σοβαρός παίκτης στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, ξεπερνώντας ακόμη και τη Tesla σε παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Ποια είναι η τιμή της νέας Lancia Ypsilon με κινητήρα βενζίνης;

Featured