Σύνδεση

Bugatti

Η Bugatti Bolide είναι ένα αεροδυναμικό θηρίο

H Bolide έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως πρωτότυπο πριν από σχεδόν τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2020 και η έκδοση παραγωγής της ακολούθησε το 2023.

Οι πρώτες παραδόσεις της αναμένεται να γίνουν του χρόνου, ενώ η γαλλική εταιρεία του ομίλου Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη σχεδίασή της.

Και την αεροδυναμική της η οποία κατορθώνει να παράγει τρεις τόνους κάθετου φορτίου που βέβαια εξασφαλίζουν εξαιρετική πρόσφυση στην πίστα. Για την όσο το δυνατόν καλύτερη ροή του αέρα συνδυάζεται ολόκληρο το αεροδυναμικό πακέτο, ενώ ο στενός σχεδιασμός της καμπίνας διευκολύνει τη ροή του αέρα προς τα πλευρικά τοποθετημένα intercoolers.

Ενδιαφέρον είναι πως η Bugatti επέλεξε παραδοσιακούς καθρέφτες αντί για κάμερες προκειμένου οι οδηγοί να έχουν καλύτερη αντίληψη του βάθους στους αγώνες.

Χαρακτηριστική της Bolide είναι η μεγάλη και ρυθμιζόμενη πίσω φτερούγα η οποία συνδυάζεται με έναν εξίσου χαρακτηριστικό διαχύτη, ενώ η εξάτμιση είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αμαξώματος.

Το πλαίσιό της είναι το μονοκόκ της Chiron και ο κινητήρας είναι ο γνωστός W16 με τα τέσσερα turbο ο οποίος αποδίδει και εδώ 1.600 ίππους και έχει να μετακινήσει μόλις 1.450 κιλά.

Με αναλογία κιλών ανά ίππο μικρότερη του ένα η Bolide είναι η πιο ακραία Bugatti ενώ ταυτόχρονα μπορεί να επιδείξει πλευρική επιτάχυνσης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2,5g.

Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 4 μονάδες κάθε μια από τις οποίες κοστολογείται περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ χωρίς μάλιστα να έχει άδεια χρήση σε δημόσιο δρόμο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz