Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάμερες για καταγραφή θορύβου από τις εξατμίσεις

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τις κάμερες που καταγράφουν όσους ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας ή περνούν παράνομα τα φανάρια. Στη Βρετανία όμως, εκεί που ανθούν κάθε είδους κάμερες παντού, έρχεται να προστεθεί μία ακόμα.

Η κάμερα η οποία έχει ένα ειδικό σύστημα μέσω του οποίου εντοπίζει το όχημα που ασκείται στο σπορ της ηχορύπανσης μέσω της εξάτμισής του. Μάλιστα ήδη έχει οριστεί και ένα πρόστιμο, το οποίο φθάνει στις 100 λίρες.

Ήδη οι κάμερες βρίσκονται σε λειτουργία έχοντας πιάσει εκατοντάδες οδηγούς να θορυβούν. Η στατιστική ανάλυση των περιστατικών λέει ότι οι οδηγοί με BMW είναι οι πιο άτακτοι. Στην δεύτερη θέση βρίσκονταν οι οδηγοί της Lamborghini και στην τρίτη θέση της Mercedes-Benz.

Οι κάμερες αυτές είναι μεγάλος μπελάς για τους οδηγούς, καθώς το όριο για τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2016 είναι αρκετά χαμηλά, στα 72 dB, όταν μία κάπως έντονη ανθρώπινη συνομιλία φθάνει έως και τα 70 db.

Πάντως η ηχορύπανση θεωρείται πλέον εξίσου σημαντική με την ατμοσφαιρική ρύπανση για τους ανθρώπους των πόλεων, και σίγουρα θα είναι το επόμενο πεδίο όπου θα αρχίσουν να υπάρχουν σημαντική περιορισμοί σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το νέο Toyota RAV4 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured

Η νέα ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πανίσχυρη και high tech

BMW

Τα SEAT Ibiza & Arona 2026 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Featured

Το νέο FIAT Panda Fastback θα έχει άλλη σχεδιαστική προσέγγιση

Featured