Σύνδεση

BMW

Πολλαπλά STOP στη Ρωσία από την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι η γερμανική Mercedes ανακοίνωσε πως σταματά τόσο την εξαγωγή επιβατικών και βαν στη Ρωσία, όσο και την τοπική παραγωγή.

Ταυτόχρονα ο κλάδος των επαγγελματικών της, η Daimler Trucks που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φορτηγών παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως διακόπτει τη συνεργασία της με τη ρώσικη Kamaz η οποία κατασκευάζει και τανκ.  

Επίσης την αναστολή «μέχρι νεωτέρας» της παραγωγής της στη Ρωσία λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και των εισαγωγών της στη χώρα ανακοίνωσε και η Toyota. 

Το εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη κατασκεύασε πέρυσι περίπου 80.000 οχήματα, κυρίως για την τοπική αγορά και απασχολεί «περίπου 2.600 άτομα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείες οι πωλήσεις της οποίας στη Ρωσία είναι οριακές σε κλίμακα ομίλου.

Οι «διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού» που αναφέρει ο όμιλος σε δελτίο τύπου συνδέονται με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και τις διεθνείς κυρώσεις που έκτοτε έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, επιβεβαίωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Για τον ίδιο λόγο και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Honda και Mazda, σταμάτησαν προσωρινά τις εξαγωγές οχημάτων ή ανταλλακτικών στη Ρωσία, ενώ εκπρόσωπος της Nissan, που διαθέτει εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε πως η παραγωγή της εκεί συνεχίζεται προς το παρόν, ενώ «παρακολουθεί στενά» την εξέλιξη της κατάστασης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz