Σύνδεση

Hyundai

Άνοδος των Hyundai-Kia στην Ευρώπη παρά το ιστορικό χαμηλό των πωλήσεων

Ο πρώτος μήνας του 2022 αποδείχτηκε πολύ σκληρός για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 2,4% στις 822.423 μονάδες, και είναι ο έβδομος συνεχόμενος μήνας με πτώση, προλογίζοντας την χειρότερη επίδοση από τότε που κρατούνται στοιχεία.

Αυτό όμως δεν επηρέασε τις Hyundai και Kia που έχοντας κάνει καλύτερη πρόβλεψη για τις προμήθειες ημιαγωγών δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα.

Αντίθετα οι δύο εταιρείες σημείωσαν συνδυασμένη άνοδο 36% σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς τους στο 10,3% σε σύγκριση με το 7,4% του Ιανουαρίου του 2021.

Οι πωλήσεις του γκρουπ VW έπεσαν κατά 3,7% με την μεγαλύτερη πτώση να σημειώνει η Seat ενώ η Porsche είχε άνοδο 38%.

Οι ταξινομήσεις του γκρουπ Stellantis έπεσαν κατά 12%, με την Citroen να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση κατά 17% αλλά την DS να παρουσιάζει άνοδο κατά 19%.

Το γκρουπ Renault έπεσε κατά 1%, με την Dacia να συνεχίζει το sucess story σημειώνοντας άνοδο 19%. Από τους μεγάλους χαμένους ήταν η Jaguar με πτώση 32% ενώ άνοδο είχαν η Μazda με 28% και η Τoyota με 14%.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz