Σύνδεση

Featured

H Opel ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του Manta

H Stellantis άνοιξε τα χαρτιά της σε ότι αφορά τα μελλοντικά της πλάνα για την ηλεκτροκίνηση και για τις 14 εταιρείες που αποτελούν το πορτοφόλιό της. Μεταξύ αυτών και η Opel, που από το 2028 και μετά θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η βάση τους θα είναι τα νέα πλαίσια STLA Medium και STLA Large της Stellantis, με το πρώτο να υποστηρίζει μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα 104 kWh, που θα εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα. Τα αντίστοιχα νούμερα για τη δεύτερη είναι 118 kWh και 800 χιλιόμετρα, ενώ και οι δύο θα υποστηρίζουν και την παρουσία δύο ηλεκτροκινητήρων για τετρακίνηση.

Μεταξύ των ηλεκτρικών Opel θα περιλαμβάνεται και η σύγχρονη έκδοση του Manta που ελπίζουμε να μην έχει σχέση με το… κακομούτσουνο teaser που αποκάλυψε η γερμανική εταιρεία. Το πιο πιθανό είναι πως το στυλ του θα παραπέμπει και σε crossover, όπως συμβαίνει π.χ. και με τη Ford Mustang Mach-E.

Το αρχέτυπο Opel Manta είχε παρουσιαστεί το 1970 και ήταν ένα φτηνό pony car, της ίδιας λογικής με το Ford Capri και έχοντας ως βάση το Ascona. Η δεύτερη γενιά του έμεινε στην παραγωγή μέχρι και το 1988, όταν και αντικαταστάθηκε από το Calibra με την εντυπωσιακή για τότε αεροδυναμική.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz