Σύνδεση

Featured

Δεν θα πιστεύετε πόσο ζυγίζει το ηλεκτρικό Hummer EV

H ιστορία του κλασικού Hummer είναι λίγο πολύ γνωστή. Έχοντας ξεκινήσει ως στρατιωτικό όχημα πέρασε και στην κανονική παραγωγή, αφήνοντας το δικό του “τεράστιο” στίγμα στην αυτοκίνηση και χάνοντας το τρένο των ρύπων.

Η ολική επαναφορά του γίνεται από την GMC μέσω της ηλεκτροκίνησης. Υπάρχει όμως μία παράμετρος η οποία ξεφεύγει κατά πολύ από τα XXXL δεδομένα του Hummer. Και αυτή είναι το βάρος του οχήματος.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι μπαταρίες και οι ηλεκτροκινητήρες ανεβάζουν εκθετικά το βάρος ενός αυτοκινήτου. Όμως στην περίπτωση του Hummer EV τα πράγματα έχουν ξεφύγει κατά πολύ.

Το ηλεκτρικό Hummer ζυγίζει κάτι παραπάνω από το εμβληματικό H1 Alpha που είχε κυκλοφορήσει το 2006 και το βάρος του έφτανε τους 3,7 τόνους. Για την ακρίβεια το Hummer EV αγγίζει τους 4,1 τόνους στην περίπτωση της sold-out έκδοσης Launch Edition που έχει μπαταρία 200 kWh, αποδίδει 1.000+ άλογα και με 0-97 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.

Μιλάμε πλέον για απόβαρο φορτηγού το οποίο καθιστά το συγκεκριμένο όχημα το πιο βαρύ στην αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα. Το μόνο που μπορεί να απειλήσει το ρεκόρ αυτό φαίνεται να είναι το Tesla Cybertruck, το οποίο μάλλον θα ζυγίζει ακόμα παραπάνω. Τώρα πόσο φιλικό είναι στην χρήση αλλά και για το περιβάλλον, μάλλον δεν απασχολεί και πολλούς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz