Σύνδεση

Featured

Το νέο Mazda 2 θα βασίζεται στο Toyota Yaris!

Η Mazda αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στο να μειώσει τους μέσους όρους των ρύπων CO2 στην γκάμα της στην Ευρώπη, και έτσι η συνεργασία με την Toyota μοιάζει μονόδρομος για να καταφέρει να αποφύγει τα αυστηρά πρόστιμα της EE.

Στην διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης της Mazda για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους έγινε γνωστό ότι το νέο Mazda 2 που αναμένεται να κυκλοφορήσει το αργότερο σε δύο χρόνια, θα βασίζεται πάνω στο νέο Toyota Yaris, και μάλιστα στην υβριδική έκδοσή του.

Μετά από αυτό είναι προφανές ότι το νέο Mazda 2 θα παράγεται στο εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται βόρεια της Γαλλίας, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar.

Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα συνεργαστούν οι δύο εταιρίες για τις αγορές της Ευρώπης (αν και έχει γίνει αυτό στις ΗΠΑ με βάση το προηγούμενο Yaris) ενώ θα ακολουθήσει και από κοινού παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Σε ό,τι αφορά πάντως την Toyota φαίνεται να ισχυροποιεί την θέση της όντας η εταιρία με τον χαμηλότερο μέσο όρο CO2 στην Ευρώπη. Έτσι εκτός από την Mazda σειρά έχει και η Suzuki που και αυτή έχει πολλά προβλήματα με τους ρύπους στην Γηραιά Ήπειρο ενώ έχει ήδη επωφεληθεί από τις συνεργασίες με την ΒMW και τώρα με την Mazda.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz