Σύνδεση

Mercedes-Benz

Η MERCEDES ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ

Με το αυτοκίνητο του προκατόχου του Βενέδικτου 16ου, θα κάνει τις επίσημες εμφανίσεις του ο νέος πάπας Φραγκίσκος ο 1ος.

Το επίσημο όχημα του προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας βασίζεται στην τελευταία MClass, παραδόθηκε στον προηγούμενο πάπα από τον πρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Dieter Zetsche, είναι λευκό και έχει φυσικά τη γυάλινη υπερ-κατασκευή στο πίσω μέρος του. Η οποία σε σχέση με το προηγούμενο Popemobile έχει μεγαλύτερο ύψος, προκειμένου να διευκολύνεται περισσότερο ο ποντίφηκας και να έχει καλύτερη επαφή με τους απανταχού πιστούς. Από την άλλη το ολικό ύψος μειώθηκε προκειμένου να μπορεί να μεταφερθεί πιο εύκολα αεροπορικώς.

Με την ειδική αυτή M-Class συνεχίζεται μια παράδοση 80 ετών, μιας και η Mercedes παρέδωσε για πρώτη φορά αυτοκίνητο σε Πάπα το 1930. Πιο συγκεκριμένα ένα Nürburg 460 Pullman Saloon στο Πίο τον 11ο, ενώ ο πιο τυχερός ήταν μάλλον ο Παύλος ο 6ος (1963- 1978), το υπηρεσιακό όχημα του οποίου ήταν αρχικά μια 600 Pullman Landaulet και στη συνέχεια μια 300 SEL.

{gallery}photos/31/news/POPEMOBILE{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα λάθη που αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου

Featured

Η Mercedes Maybach S Class ανανεώνεται με τεχνολογία αιχμής

Featured

Αυτό είναι το ηλεκτρικό VW ID.Polo

Featured

Το νέο Toyota C-HR+ στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured