Σύνδεση

Featured

Ακόμα και η Ferrari είχε… 3κύλινδρο κινητήρα! (Video)

Μοιάζει απίστευτο για μία εταιρία όπως η Ferrari να έχει κατασκευάσει ένα μοτέρ με μόλις 3 κυλίνδρους, όμως ένα τέτοιο σπάνιο μοτεράκι βρίσκεται στο μουσείο της εταιρίας, όπως βλέπουμε στο video από το Drive Tribe.

Πρόκειται για ένα μικρό τρικύλινδρο δίχρονο κινητήρα του 1,3 λίτρων τον οποίο κατασκεύασε το 1990, ως ένα δοκιμαστικό σύνολο για να προκύψει ένας εξακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος δίχρονος V6 κινητήρας.

Επρόκειτο για ένα κλασικό δίχρονο μοτέρ, με όλες τις ιδιαιτερότητες που είχαν αυτού του τύπου οι κινητήρες και οδήγησαν σχεδόν στην εξαφάνισή τους. Η υπερτοφοδότηση βοηθούσε λίγο την κατάσταση σπρώχνοντας περισσότερο αέρα στους κυλίνδρους και βοηθούσε στο να καθαρίσουν πιο γρήγορα τα καυσαέρια από την εξάτμιση.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Ferrari δεν προχώρησε το όλο σχέδιο στο τελικό του στάδιο. Το πιθανότερο είναι ότι σχετίζεται με τα καυσαέρια που είναι αυξημένα σ’ αυτούς τους κινητήρες. Η ισχύς του πάντως δεν θα ήταν πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με αναφορές αποδίδει 130 ίππους, που μαζί με το turbo θα έφθανε άνετα πάνω από τους 215 και σίγουρα πάνω από τους 430 αν γινόταν το εξακύλινδρο μοτέρ που είχε σχεδιαστεί εξαρχής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz