Σύνδεση

Featured

Στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου μπήκε λάθος καύσιμο. Τι κάνω τώρα;

Μια από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις αν στο ρεζερβουάρ δεν μπει το καύσιμο που πρέπει. Πιο συχνό είναι ο «βενζινάς» να βάλει αμόλυβδη σε αυτοκίνητο που καταναλώνει πετρελαίο, παρά το αντίθετο. Και αυτό γιατί τα βενζινοκίνητα έχουν μικρότερο στόμιο πλήρωσης στο οποίο δεν χωρά να μπεί η αντλία του diesel.

Αν λοιπόν ήσασταν τόσο άτυχοι και αντί για diesel σας έβαλαν αμόλυβδη δυστυχώς βρήκατε μεγάλο μπελά. Αν το πήρατε είδηση νωρίς μην βάλετε για κανένα μα κανένα λόγο μπροστά τον κινητήρα. Σπρώξτε το αυτοκίνητο στην άκρη, καλέστε την οδική βοήθεια και περιμένετε μέχρι να έρθει.

Επίσης μην προσπαθήσετε να βγάλετε το λάθος καύσιμο από το σωληνάκι του ρεζερβουάρ, καθώς απαιτείται η χρήση διαγωνιστικού, ενώ γενικά πρέπει να έχετε υπόψη πως απαιτείται επισκευή από συνεργείο. Που θα αδειάσει και θα καθαρίσει το ρεζερβουάρ και τις σωληνώσεις, θα ελέγξει την αντλία και τα μπεκ και θα αντικαταστήσει το φίλτρο πετρελαίου. Όλα αυτά είναι απαραίτητα και καλό είναι μην ρισκάρετε κάτι διαφορετικό μιας και η ζημιά μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη. 

Ενδιαφέρον είναι πως σε κάποια σύγχρονα μοντέλα, όπως π.χ. αυτά του ομίλου Volkswagen η αντλία καυσίμου ενεργοποιείται ακόμη και όταν ανοίξετε κάποια πόρτα, ακόμη και αν δεν έχετε γυρίσει το διακόπτη, όπως μας επισημαίνει ο Δημήτρης Κωσταρέλος, τεχνικός εκπαιδευτής στο E-STC.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz