Σύνδεση

Mitsubishi

MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN

Έχουμε δει το πρωτότυπο και τώρα, στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι της Γενεύης θα δούμε και την έκδοση παραγωγής του Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV.

Πίσω από το μακροσκελές αυτό όνομα κρύβεται η νέα γενιά του μεσαίου SUV της ιαπωνικής εταιρείας, αλά και το πρώτο ηλεκτροκινούμενο τετρακίνητο. Και λέμε ηλεκτροκινούμενο γιατί το Outlander Plug-in Hybrid EV έχει σχεδιαστεί να κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του -στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας δίλιτρος βενζίνης– να λειτουργεί σα γεννήτρια (range extender) και να παρέχει επιπλέον πρόωση όποτε αυτή απαιτείται.

Πρακτικά το νέο υβριδικό Outlander έχει τρία προγράμματα λειτουργίας: αυτό με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα κι έτσι εξασφαλίζεται η τετρακίνηση), με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τη γεννήτρια και τέλος στους δύο να προστίθεται και ο δίλιτρος βενζίνης για καλύτερες επιδόσεις.

Με καθαρά ηλεκτρική λειτουργία η αυτονομία μπορεί να φτάσει και τα 55 χιλιόμετρα, ενώ συνολικά προσεγγίζει τα 900, ενώ σύμφωνα με τις ιαπωνικές νόρμες μέτρησης η μέση κατανάλωση είναι ένα εντυπωσιακό 1,9 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα και μια εξίσου εντυπωσιακή εκπομπή CO2 κάτω από τα 50 γραμμάρια το χιλιόμετρο. 

{gallery}photos/32/ECOLOGY/MITSUBISHI-OUTLANDER-PLUGIN{/gallery}


Επόμενο:

ΤΟΥΟΤΑ i-ROAD

Μη χάσεις:

PEUGEOT & CITROEN VeLV

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz