Σύνδεση

Alpine

Alpine A110S: περισσότερα άλογα και πιο σπορ στήσιμο

Η αναμενόμενη εδώ και καιρό πιο ισχυρή έκδοση της Alpine παρουσιάστηκε και επίσημα από την Renault. Η Α110S ανεβάζει την ισχύ του τετρακύλινδρου τούρμπο των 1.8 λίτρων στους 292 ίππους και την ροπή στα 320 Nm.

Η νέα εκδοχή της εξαιρετικής Alpine φθάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ/ώρα.

Ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ υπάρχει και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στους πίσω τροχούς.

Εκτός από την άνοδο σε ισχύ, έχουν υπάρξει και επεμβάσεις στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις. Η απόσταση από το έδαφος είναι κατά 4 χιλιοστά μικρότερη, τα ελατήρια είναι κατά 50% πιο σφιχτά, ενώ έως και 100% πιο σκληρές είναι οι αντιστρεπτικές ράβδοι.

Τα λάστιχα είναι ειδικά εξελιγμένα για τη συγκεκριμένη έκδοση. Επίσης τα φρένα εδώ είναι της Brembo με δίσκους των 320 χιλιοστών, κάτι που στις άλλες εκδόσεις είναι στον έξτρα εξοπλισμό.

Εμφανισιακά, οι διαφοροποιήσεις από την απλή έκδοση εντοπίζονται κυρίως στην ύπαρξη μιας επένδυσης από carbon fiber στην πίσω κολόνα ενώ υπάρχουν πορτοκαλί “πινελιές” σε διάφορα σημεία όπως στις δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχει επένδυση από μαύρο σουέντ δέρμα ενώ τα καθίσματα της Sabelt είναι αγωνιστικού τύπου μπάκετ, με το βάρος τους να αγγίζει τα μόλις 13,1 κιλά το καθένα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz