Σύνδεση

smart

Tέλος τα Smart από ΗΠΑ και Καναδά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes-Benz στην Αμερική, η εταιρία θα σταματήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών Smart στις ΗΠΑ και Καναδά.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι για αυτό ευθύνεται η κάθετη πτώση των πωλήσεων των microcars σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της εισαγωγής σ’ αυτές τις χώρες.

Οι πωλήσεις των Smart στις ΗΠΑ έπεσαν κατά 58% το 2018 στις μόλις 1.276 μονάδες. Ήταν μάλιστα η πρώτη χρονιά που όλη η γκάμα ήταν αμιγώς ηλεκτρική, καθώς τα βενζινοκίνητα είχαν αποσυρθεί ήδη από το 2017.

Τον περασμένο μήνα η Mercedes ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μία νέα συνεργασία με την Geely Holding Group για να δημιουργήσουν μία καινούργια γενιά μοντέλων της Smart που θα κατασκευάζονται στην Κίνα και θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις το 2022.

Η Mercedes θα συνεχίσει να εφοδιάζει τους ιδιοκτήτες των Smart σε αυτές τις χώρες με ανταλλακτικά, ενώ ετοιμάζει τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων στην γκάμα EQ με το πρώτο από τα 10 μοντέλα που θα παράγει να ξεκινά τις πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2020.

Το Smart ξεκίνησε να πωλείται στις ΗΠΑ το 2008, με την πρώτη χρονιά να κάνει ρεκόρ πωλήσεων με 21.146 μονάδες. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει την εικόνα ενός πολύ ειδικού μοντέλου με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να πέφτουν διαρκώς μέσα στα επόμενα χρόνια, όντας μονίμως κάτω από τις 10.000 μονάδες στα 10 χρόνια που έμεινε στην αγορά των ΗΠΑ. Στον Καναδά η κορύφωση των πωλήσεων ήταν το 2005 με 4.080 μονάδες ενώ πέρσι η χρονιά έκλεισε με μόλις 264 πωλήσεις.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz