Σύνδεση

Jaguar

H επόμενη Jaguar F-Type ίσως να είναι και πλήρως ηλεκτρική

Αν και απέχει η ώρα της ανανέωσης της F-Type η Jaguar φαίνεται να ψάχνει αν το επόμενο βήμα θα είναι πλήρως ηλεκτρικό ή θα παραμείνει με θερμικό κινητήρα.

Η παρούσα γενιά θα μείνει ως έχει στην αγορά τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα, όμως οι σχεδιασμοί για το νέο μοντέλο έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε συνέντευξη στο αγγλικό περιοδικό Autocar, ο αρχισχεδιαστής Ian Callum δήλωσε ότι είναι μια δύσκολη απόφαση η επιλογή ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες, αν και ο ίδιος βρίσκει πιο ενδιαφέρουσα την ηλεκτρική οδό.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από την πλευρά των επιδόσεων δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γιατί ότι μπορεί να χάνεις στις στροφές το κερδίζεις με την ακαριαία επιτάχυνση στις ευθείες. Και σε ότι αφορά την αυτονομία θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πιο σημαντικό θέμα, κατά τον Callum, είναι η ενσωμάτωση των μπαταριών, αλλά και αυτό είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Στην συνέχεια επιβεβαίωσε ότι πάντα θα υπάρχει ένα σπορ μοντέλο στην γκάμα της Jaguar παρά τις σχετικά χαμηλές πωλήσεις της F-Type, κάτι που θα συμβεί και με τα μεγάλα σεντάν της εταιρίας.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suzuki: Το Vitara ανανεώθηκε – Πόσο κοστίζει

Featured

H BMW θα επιμείνει στους εμβληματικούς σπορ κινητήρες της

BMW

Audi TT Moment 2.0: Ο διάδοχος του ΤΤ με καρδιά από… Porsche

Audi

Toyota Yaris Hybrid 130: Πιο δυνατό αλλά εξίσου οικονομικό

Featured