Σύνδεση

Featured

Νέο Skoda Scala: τα πρώτα επίσημα στοιχεία (Video)

Στοχεύοντας πλέον σε ένα πιο premium κοινό, η Skoda ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία του Golf με το Scala το οποίο θα είναι σαφώς ποιοτικότερο και πιο αναβαθμισμένο από το προς αποχώρηση Rapid.

To παρουσίασαν πριν ενάμιση μήνα στο Παρίσι ως πρωτότυπο με την ονομασία Vision, και χωρίς να χάσουν χρόνο δείχνουν τις πρώτες εικόνες και ανακοινώνουν τα πρώτα στοιχεία για το νέο μοντέλο (έστω και με καμουφλάζ). Το όνομά του είναι Scala και θα βασίζεται στην πλατφόρμα A0 MQB. Θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2019 και θα είναι ένα… σκαλί πάνω από το Fabia και λίγο κάτω από το Octavia, στοχεύοντας στην καρδιά της κατηγορίας C απέναντι σε μοντέλα όπως το Ford Focus, Hyundai i30 κ.λπ.

To μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,362 μέτρα και το πλάτος στα 1,793 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως το Scala είναι ελαφρώς πιο μακρύ και πιο φαρδύ από το VW Golf. Πάντως οι χώροι αναμένονται σημαντικά μεγαλύτεροι χάρη στο μεταξόνιο των 2,469 μέτρων και ενδεικτικό αυτών αποτελεί το πορτμπαγκάζ των 467 λίτρων που εκτοξεύεται στα 1.410 όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν. Σχετικά με την σχεδίαση του ταμπλό αναμένεται να υιοθετηθεί το στιλ από τα Octavia και Karoq όπου στο κέντρο θα υπάρχει μία οθόνη αφής 12,3 ιντσών στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμάνει τους 1.0 TSI, 1.5 TSI και τον diesel 1.6 TDI με ισχύ από 90 ίππους και 150 στην κορυφαία. Σε ότι αφορά τα κιβώτια θα υπάρχουν επιλογές σε μηχανικά των 5 ή και 6 σχέσεων καθώς και διπλοσύμπλεκτα DSG επτά σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες θα είναι με turbo και θα διαθέτουν φίλτρο μικροσωματιδίων, ενώ αργότερα μέσα στην χρονιά θα υπάρξει και έκδοση με φυσικό αέριο. Τα πλήρη στοιχεία και η τελική εικόνα του νέου Scala αναμένεται να αποκαλυφθούν πριν τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz