Σύνδεση

Featured

Πόσο νομίζετε ότι αξίζει το σήμα της Tesla;

Ένα από τα βιομηχανικά θαύματα της δεκαετίας που μας πέρασε ήταν και η εμφάνιση της Tesla η οποία κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία και σήμερα να αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες σε αξία εταιρίες της Αμερικής

Τα προβλήματα όμως δεν λείπουν και η Tesla φαίνεται να βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, όπου μεταξύ άλλων θα χρειαστεί και ισχυρή χρηματοδότηση. Αναλυτές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι μεταξύ άλλων θα μπορούσε να βάλει και το σήμα της ως υποθήκη για να πάρει ένα μεγάλο δάνειο.

Πόσο όμως αξίζει το λογότυπο μιας εταιρίας όπως η Tesla; Σε αντίστοιχο προηγούμενο που υπήρξε με την Ford πριν μία δεκαετία, η αγορά εκτίμησε την αξία του Blue Oval σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια! Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αν συμβεί το ίδιο και με την Tesla η αξία την οποία θα μπορούσε να το διαθέσει προς “πώληση” θα είναι περίπου στα 4 με 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το θέμα βέβαια είναι λίγο πιο πολύπλοκο, και η χρηματοδότηση της Tesla περνά μέσα από διάφορους δρόμους, και εξαρτάται κυρίως από το αν θα μείνει στο Χρηματιστήριο ή θα γίνει ιδιωτική. Πάντως το προαναφερθέν ποσό δείχνει πόσο ψηλά έχει φτάσει η εταιρία του Elon Musk, η οποία παρά τις δυσκολίες, έχει συνδέσει πλέον οριστικά το όνομά της με τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz