Mετά την επιτυχία της αντίστοιχης DB4 GT η Aston Martin αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την μόδα αναβίωσης παλιών της μοντέλων. Και αυτή τη φορά επιλέγει ίσως το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο στην ιστορία της, την DB5 της ταινίας Goldfinger του James Bond. Mάλιστα η αναπαραγωγή θα είναι τόσο ακριβής που θα έχει πολλά από τα gadgets που εμφανίζονται στην ταινία, εκτός ίσως από τις πινακίδες που κρύβουν πυροβόλα πίσω τους.
Η παραγωγή του είναι η συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ της Aston Martin και της EON Productions, της εταιρίας που έχει τα δικαιώματα για τις ταινίες του James Bond. Μάλιστα η Αston Martin συνεργάστηκε με έναν ειδικό στα σπέσιαλ εφέ που έχει κερδίσει και Όσκαρ, τον Chris Corbould, έτσι ώστε να τοποθετήσει μέσα στο αυτοκίνητο πολλά από τα gadgets της ταινίας, τα οποία παράλληλα να είναι και λειτουργικά.
Η εταιρία υποστηρίζει ότι θα παραμείνει όσο γίνεται πιστή στην αρχική DB5 αν και θα γίνουν κάποιες μικρές βελτιώσεις που να σχετίζονται με την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Η DB5 έχει “παίξει” ούτε λίγο ούτε πολύ σε έξι ταινίες της σειράς του James Bond (μέχρι και στο Spectre του 2015).
Η Αston Martin ανακοινώνει ότι θα κατασκευάσει μόλις 25 αντίτυπα από το αυτοκίνητο με την τιμή του κάθε ενός από αυτά να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2020, όμως οι τυχεροί που θα τις αγοράσουν δεν θα μπορούν να τις κυκλοφορήσουν στον δρόμο, μιας και δεν θα έχουν άδεια για αυτό. Κάτι που μάλλον δεν θα εμποδίσει τους φανατικούς της εταιρίας και του James Bond να ξοδέψουν το τεράστιο αυτό ποσό για να την αγοράσουν.
Παναγιώτης Τριτάρης
