Σύνδεση

Porsche

Η Porsche 919 Evo έσπασε το στοιχειωμένο ρεκόρ της 956 C και του Stefan Bellof στο Nürburgring

Τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια ο ταχύτερος χρόνος στο Nürburgring ήταν ένα εκπληκτικό 6:11.13 που είχε πετύχει πίσω στο μακρινό 1983 ο αδικοχαμένος Stefan Bellof στο τιμόνι μια Porsche 956 C.

Τώρα η γερμανική εταιρεία επέστρεψε στον τόπο του τότε θριάμβου της με μια 919 Εvo και με οδηγό τον εξαιρετικό Timo Bernhard, ο οποίος κατέβασε το χρόνο του Bellof σχεδόν κατά 1 λεπτό, επιτυγχάνοντας με την εξωπραγματική επίδοση των 5:19.55 λεπτών. Εξωπραγματικής μέχρι στιγμής μιας και οι ιθύνοντες της Porsche δηλώνουν πως είναι εφικτό να σπάσει και το ορόσημο των 5 λεπτών.

H 919 Evo είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο με το οποίο η Porsche έχει διαπρέψει στους αγώνες του πρωταθλήματος WEC, μεταξύ αυτών και στις 24 Ώρες του Le Mans, ενώ δεν αποκλείεται μετά τα μοντέλα παραγωγής -το ρεκόρ και σε αυτά πιστώνεται στην Porsche 911 GT2 RS- να έχουμε κόντρα στην Πράσινη Κόλαση και μεταξύ αγωνιστικών.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured