Σύνδεση

Featured

Kia Sportage: ανανέωση και καινούργιοι diesel

Πίστη στον προγραμματισμό της η Kia προχώρησε στο facelift του Sportage, που απέκτησε ανανεωμένη και πιο σύγχρονη εικόνα. Η οποία προσδιορίζεται από την επανασχεδίαση της μάσκα και των προφυλακτήρων, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στα LED φώτα ημέρας που πλέον έχουν άλλη εμφάνιση.

H έκδοση GT διαθέτει αντίστοιχα νέους συνδυασμούς ενώ καινούργιες είναι και οι ζάντες των 16 έως και 19 ιντσών. Στο εσωτερικό έχει αλλάξει τόσο ο πίνακας οργάνων όσο και το τιμόνι, ενώ έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματος υποβοήθηση με νέα, όπως το Smart Cruise Control με Stop&Go, το Around View Monitor, το Driver Attention Warning κ.λπ.

Ταυτόχρονα το Sportage κινείται και από τον πιο καθαρό κινητήρα πετρελαίου που έχει παρουσιάσει στη μέχρι τώρα ιστορία της η Kia. Είναι ο 1.6 CRDi της σειράς U3, ο οποίος αντικαθιστά τον παλαιότερο 1.7 CRDi, καλύπτει την προδιαγραφή Euro 6d TEMP και αποδίδει 115 και 136 ίππους. Στην πιο ισχυρή έκδοσή του συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και με τετρακίνηση.

Προς το παρόν δεν διαθέτει το ήπιο υβριδικό (mild hybrid) σύστημα EcoDynamics+. Θα το αποκτήσει στην πορεία, όπως άλλωστε και οι turbo κινητήρες βενζίνης των 1.600 κυβικών. Έτσι ο πρώτος κινητήρα της Kia με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V είναι ο diesel των 2.000 κυβικών, ο οποίος σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές WLTP εκπέμπει 4% λιγότερο CO2 (η απόδοσή του θα ανακοινωθεί στη συνέχεια).

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured