Σύνδεση

Featured

Ένα ακόμα εκπληκτικό ρεκόρ για το Honda Civic Type R (Video)

Mετά το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ, το Civic Type R καταφέρνει να πάρει τα πρωτεία σε μία ακόμα πίστα, στο Magny Cours στην Γαλλία. Εκεί ένα Type R το οποίο οδηγούσε ο Esteban Guerrieri κατάφερε να κάνει χρόνο 2:01.5, που είναι πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από 2:06.4 που είχε το προηγούμενο μοντέλο.

Μάλιστα είναι εμπρός από το Peugeot 308 GTI αλλά και το 2:07.7 που είχε κάνει το τετρακίνητο και πολύ πιο δυνατό Focus RS. Ο χρόνος το καθιστά το γρηγορότερο μπροστοκίνητο μοντέλο στην συγκεκριμένη πίστα, η οποία ήταν στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 1991 έως το 2008.

Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος αξίζει να σημειώσουμε ότι τον απόλυτο γύρο της πίστας έχει ο Michael Schumacher με την F2004 ο οποίος ήταν στο 1:15.37 (ναι, σχεδόν ένα ολόκληρο λεπτό κάτω στον γύρο!).

Η επίτευξη του ρεκόρ είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας της Honda με την ονομασία Time Attack Challenge 2018, η οποία έχει σκοπό να κάνει αρκετά ρεκόρ πίστας σε όλο τον κόσμο. Το προηγούμενο μοντέλο είχε τα ρεκόρ στις πίστες του Estoril, Hungaroring, Silverstone, και Spa και η Honda σκοπεύει να το ξανακάνει. Για να το επιτύχει αυτό έχει προσλάβει οδηγούς όπως o Jenson Button, ο αγωνιζόμενος στο Super GT Bertrand Baguette, ο θρύλος του BTCC Matt Neal καθώς και ο αντίπαλος του Guerrieri στο TCR, Τiago Monteiro.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured