Σύνδεση

Featured

H Lancia Stratos ξαναζεί! (Video)

Ένα από τα πιο χαρισματικά αυτοκίνητα στην ιστορία, η Lancia Stratos επιστρέφει, έστω και από το… παράθυρο και με την ίδια την μάρκα να περνάει δύσκολες ημέρες.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός δισεκατομμυριούχου Γερμανού επιχειρηματία, του Michael Stoschek, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει ένα πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2010 και είχε σχεδιαστεί από τον Pininfarina (η πρώτη είχε σχεδιαστεί από τον Bertone).

Όμως το project δεν είχε  προχωρήσει καθώς υπήρξαν κάποια προβλήματα με την Ferrari αφού το αυτοκίνητο βασιζόταν στην 430 Scuderia. Τελικά όπως φαίνεται τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και έτσι θα κατασκευαστούν 25 Stratos από την εταιρία MAT (Manifattura Automobili Torino).

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά άλλα στοιχεία αλλά η Stratos αναμένεται να αποδίδει πάνω από 550 άλογα, να έχει μήκος στα 3,7 μέτρα και το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.300 κιλά.

Μπορεί να μην έχει την αύρα εκείνης της παλιάς Stratos που έμοιαζε σαν εξωγήινο δημιούργημα σε έναν κόσμο ανυποψίαστο (γι’ αυτό τους έπιασε και όλους στον ύπνο κερδίζοντας τα πρωταθλήματα του 1974, 1975 και 1976), όμως ακόμα και ως αναφορά στο όνομα του πιο εμβληματικού αυτοκινήτου της Lancia, δεν μπορεί παρά να έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Οι λίγοι που θα το διαπιστώσουν πάντως θα χρειαστεί να καταβάλουν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για να την αποκτήσουν.

Παναγιώτης Τριτάρης

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3975″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz