Σύνδεση

Featured

H PORSCHE ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΩΣ… ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Για αυτοκίνητα όπως εκείνα της Porsche που φτιάχνονται για να οδηγούνται, η αυτόνομη οδήγηση μοιάζει μία εξαιρετικά δυσοίωνη προοπτική. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία φαίνεται ότι έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την δική της πρόταση στην αυτόνομη οδήγηση, με μία εντελώς διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CarAdvice η εταιρία δουλεύει πάνω σε ένα τέτοιο σύστημα με τον κωδικό “Mark Weber Mode”. Και αν το όνομα σας είναι γνωστό -πρόκειται βέβαια για τον πρώην οδηγό της Formula 1 και νυν οδηγό της Porsche Le Mans- η λειτουργία του συστήματος είναι αυτή που έχει το ξεχωριστό ενδιαφέρον.

mark-webber

Όπως δηλώνει ο CEO της Porsche, Oliver Blume, ο στόχος του συστήματος που εξετάζει η Porsche δεν είναι να σε κάνει να μην οδηγείς το αυτοκίνητο, αλλά αντίθετα να σου διδάσκει με ποιόν τρόπο θα πας γρήγορα. Τόσο γρήγορα όσο ο Mark Weber (ή όσο πιο κοντά μπορείς σ’ αυτό).

Για να γίνει αυτό η Porsche έχει καταγράψει ήδη σε ένα λογισμικό τις επιδόσεις και τον τρόπο οδήγησης του πρωταθλητή μέσα σε μεγάλες πίστες του κόσμου. Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης της Porsche θα μπορεί να κάνει και αυτός τον δικό του γύρο.

Όταν ολοκληρώσει, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα αναλαμβάνει να του δείχνει πως το κάνουν οι πρωταθλητές, με αναλυτικές πληροφορίες για το που έπρεπε να φρενάρει, πως έπρεπε να επιταχύνει, ποιες είναι οι σωστές γραμμές της πίστας κ.λπ.

Η ιδέα της Porsche μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πολύ έξυπνη ώστε να συνδυάσει τη νέα τεχνολογία με τις κλασικές αξίες της μάρκας. Όπως και να το κάνουμε μία βόλτα με δάσκαλο τον Webbεr είναι μία “αυτόνομη οδήγηση” που μπορούμε να αντέξουμε στον θαυμαστό νέο κόσμο της αυτοκίνησης που έρχεται με γρήγορους ρυθμούς.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo

Η διαφήμιση της Jaguar συνεχίζει να προκαλεί

Featured