Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H NEA ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

O ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πόυτιν δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από το νέο του υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το ZiL-4112P, που του παρουσιάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Πώς να ήταν άλλωστε, καθώς o σχεδιασμός παρέμενε γωνιώδης και σταλινικός, ενώ ο κινητήρας των 7.700 κυβικών και δεν ήταν πολύ δυνατός και κατανάλωνε σχεδόν 30 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα. Βέβαια υπήρχε τεράστια πρόοδος από τα σχεδόν 70 του προηγούμενου προεδρικού ZiL.

Έτσι λοιπόν μετά την προτροπή του πανίσχυρου Πούτιν ξεκίνησε η αναζήτηση μιας νέας ρώσικης προεδρικής λιμουζίνας και μέσω διαγωνισμού στο internet όπως γράψαμε πριν από μερικούς μήνες, που οργάνωσε η Marussia μαζί με το site caridesign.ru, από το οποίο προέρχονται και οι φωτογραφίες μας.

Νικητές σε αυτό το διαγωνισμό ανακηρύχθηκαν οι Yaroslav Yakovlev (Ρώσος) και Bernd Weel (Ολλανδός). H προεδρική τους λιμουζίνα έχει σχεδόν σπορ γραμμές και χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα μεγάλο καπό της και το όλο εντυπωσιακό της στυλ. Το σημείο που δέχτηκε κριτική είναι οι σχετικά περιορισμένοι χώροι στο εσωτερικό της.

Βέβαια αυτό μπορεί και να αλλάξει μέχρι την επίσημη παρουσίασή της, που η Marussia την τοποθετεί το νωρίτερο το 2015. Για να έχει χρόνο και να εξελίξει τόσο τον κινητήρα όσο και τα μηχανικά μέρη. Μέχρι τότε ο Βλάντιμιρ θα βολευτεί είτε με το ZiL είτε με καμιά Mercedes 600 Pullman που προτιμά…

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/38/NEWS/PUTINS-NEW-LIMO{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured