Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TO ΠΙΟ ΣΤΙΛΑΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Πρόκειται για σύγχρονες και ιδιαίτερα όμορφες μετασκευές του πιο θρυλικού και διάσημου ημιφορτηγού των ΗΠΑ, του Dodge Power Wagon, που κατασκευαζόταν από το 1946 έως και τη δεκαετία του ’70 και ήταν ο πρόγονος του Dodge Ram. Μάλιστα το Power Wagon έχει πολλά κοινά με το CJ της Jeep, μιας και αυτό ξεκίνησε από στρατιωτικό όχημα και εξελίχθηκε σε πολιτικό, ενώ οι διαστάσεις του είναι πράγματι επιβλητικές, μιας και το μήκος του φτάνει τα 5,5 μέτρα και το ύψος τα 2.

Οι πολύ όμορφες μετασκευές του Dodge Power Wagon λοιπόν κατασκευάζονται στο χέρι από την εταιρεία Legacy στην πολιτεία Wyoming των ΗΠΑ –«Cowboy State» όπως γράφουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων της- και για την ολοκλήρωσή τους απαιτούνται περίπου 1.000 ώρες εργασίας. Φυσικά διαθέτουν όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ότι θέλει και βέβαια ότι μπορεί να πληρώσει.

Και αυτί ισχύει και για τους κινητήρες –διαθέσιμοι ένα 7λιτρος V8 βενζίνης με 452 ίππους ή ένας diesel της Cummins με 650 Nm- τα κιβώτια (αυτόματο 4 σχέσεων ή χειροκίνητο) αλλά και τους άξονες τόσο της ανάρτησης όσο και της μετάδοσης.

Τα Legacy Power Truck είναι διαθέσιμα με τρεις τύπους καμπίνας (κανονική διθέσια, διθέσια επιμηκυμένη και τετράθυρη, τετραθέσια με μικρότερη καρότσα) και μπορούν να εξοπλιστούν και με εργαλεία -εργάτη, κορδέλα για κοπή ξύλων κ.λπ.- μιας και δεν έχουν χάσει τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα.

Τώρα βέβαια ποιος θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία με τα οποία είναι εξοπλισμένο ένα ημιφορτηγό που η τιμή του ξεκινά από τις 120.000 δολάρια είναι άλλο θέμα…

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/31/news/RETR0-COOL-TRUCK{/gallery}


Επόμενο:

QOROS GQ3

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured