Σύνδεση

Citroen

ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ποιά είναι τα αυτοκίνητα που εν μέσω βαθύτατης κρίσης αγοράζουν οι Έλληνες; Ποιά  είναι αυτά που προτιμούν σε απόλυτα νούμερα, γιατί τελικά έτσι κρίνεται η δημοτικότητα, ανεξαρτήτως κατηγορίας;

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία λοιπόν, τα οποία μπορεί κανείς να τα βρεί αναλυτικότατα στο www.seaa.gr, την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων της χώρας μας, το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη χώρα μας μέχρι και το μήνα Σεπτέμβριο είναι το Opel Corsa, που ναι μεν τα έχει τα χρονάκια του αλλά παράλληλα έχει και πολύ ελκυστικές τιμές που τη συγκεκριμένη περίοδο παίζουν καθοριστικό ρόλο. Τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου του Corsa λοιπόν προτίμησαν σχεδόν 3.000 (παρά 8 για την ακρίβεια) άνθρωποι στη χώρα μας. Ακολουθεί το Toyota Υaris που έπεισε 2.499 (χάθηκε ένας ακόμα να είναι στρογγυλό το νούμερο…) να το αγοράσουν, ενώ στην 3η θέση έχει αναρριχηθεί το Citroen C3 με 1.813 μονάδες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι diesel, λόγω των πολύ καλών προσφορών που ίσχυαν για περιόδους.

Η σειρά των υπερ-μίνι σπάει από ένα μοντέλο της επόμενης κατηγορίας, της μικρο-μεσαίας. Πρόκειται για το Opel Astra των 1.735 πωλήσεων, ενώ μεταξύ του και του Skoda Octavia, για το οποίο βρέθηκαν 896 αγοραστές, παρεμβάλλονται άλλα 4 υπερ-μίνι, τα VW Polo (1.671 μονάδες), Ford Fiesta (1.536), Nissan Micra (1.039) και Hyundai i20 (939)κ και δύο μίνι, τα Hyundai i10, που όπως και το μεγαλύτερο i20 βρήκε 939 αγοραστές, και το προηγούμενο Fiat Panda με 923.

Ακριβώς μετά το Skoda Octavia και μέχρι και την 14η θέση ακολουθούν μόνο μικρο-μεσαία, όπως τα Toyota Auris (864) και Nissan Qashqai (817) που είναι ουσιαστικά και το πρώτο SUV, παρόλο που η ομολογουμένως περίεργη κατάτμηση των μοντέλων σε κατηγορίες που ακολουθεί ο σύνδεσμος των εισαγωγέων το κατατάσσει στα συμβατικά επιβατικά.

Ακολουθούν το VW Golf (785) που αν και είναι το διαχρονικό bestseller της VW τώρα πλέον έχει παραχωρήσει τη θέση του στη χώρα μας στο Polo που σημειώνει υπερδιπλάσιες πωλήσεις, και το Peugeot 107, με 105 νέους κατόχους του.

Ενδιαφέρον είναι πως το πρώτο μεσαίο μοντέλο είναι το VolvoS60/ V60 (ο ΣΕΑΑ τα ξεχωρίζει γιατί έχουν διαφορετική επωνυμία, αλλά στην ουσία το V60 είναι η στέισον εκδοχή του S60) με 486 μονάδες, ενώ το πρώτο 4×4 SUV σύμφωνα με την κατάταξη του ΣΕΑΑ (υπάρχουν και τα 4×4 ATV!) το VW Tiguan, ενώς στις μεγάλες κατηγορίες οι πωλήσεις είναι πλέον προσωπικές…  

{gallery}photos/30/news/GREEK-BEST-SELLERS{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured