Σύνδεση

Bugatti

Ο νέος V16 της Bugatti είναι πραγματικά θηριώδης

H Bugatti δίνει σιγά σιγά στη δημοσιότητα όλο και πιο πολλά στοιχεία για τον καινούργιο κινητήρα της που θα κινεί τη διάδοχος της Chiron και είναι εντυπωσιακός από όποια πλευρά και αν τον εξετάσει κανείς.

Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει πως θα μπορούσε να πετύχει την ίδια ιπποδύναμη με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 αλλά ήθελε κάτι πιο ιδιαίτερο και με περισσότερο συναίσθημα.

Κάτι που επιτυγχάνεται με τον ατμοσφαιρικό V16 της που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Cosworth, έχει χωρητικότητα 8.300 κυβικών και αποδίδει περίπου 1.000 ίππους. Ταυτόχρονα υπάρχουν και τρεις ηλεκτροκινητήρες, καθένας από τους οποίους αποδίδει 340 ίππους.

Έτσι η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.800 ίππους, το «κόκκινα» αρχίζουν στις 9.000 σ.α.λ., το κιβώτιο είναι αυτόματο 8 σχέσεων και κινητήριοι τροχοί είναι και οι τέσσερις.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,0 δεύτερα, 0-200 σε λιγότερα από 5,0 δεύτερα, 0-300 κάτω από 10 δεύτερα και 0-400 κάτω από 25 δεύτερα. Όσο για την τελική θα φτάνει τα 445 χλμ./ώρα.

Νούμερα εντυπωσιακά, ενώ ένα ακόμα εντυπωσιακό νούμερο είναι το μήκος του V16 που είναι περίπου 1,0 μέτρο. Αυτό σημαίνει πως έχει μήκος μεγαλύτερο κατά 40 εκατοστά σε σχέση με τον W16 με τα τέσσερα turbo της Chiron.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured