Σύνδεση

Featured

Το Cybertruck είναι εντυπωσιακό αλλά όχι όσο έλεγε η Tesla

Με καθυστέρηση που δεν μετριέται σε μήνες αλλά σε… χρόνια η Tesla παρέδωσε τα πρώτα 10 Cybertruck. Όχι όμως σε όποιους και όποιους αλλά σε υπαλλήλους της, καθώς οι δοκιμές στο δρόμο συνεχίζονται.

Αυτό σημαίνει πως η κανονική παραγωγή απέχει ακόμα από τα ξεκινήσει κανονικά.

Και φυσικά σε αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχουν αλλάξει αρκετά. Με πρώτη και καλύτερη την τιμή της βασικής πισωκίνητης έκδοσης. Η οποία με βάση τον (στο περίπου) προγραμματισμό της Tesla θα είναι διαθέσιμο το 2025 και δεν θα κοστίζει 39.990 δολάρια. Αλλά 50% και κάτι περισσότερα.

Για την ακρίβεια 60.990 δολάρια, με την τιμή εκκίνησης του τετρακίνητου να είναι 79.990 δολάρια και του κορυφαίου με τους τρεις κινητήρες, που λέγεται Cyberbeast 99.990 δολάρια.

Φυσικά και η αυτονομία δεν είναι ίδια με αυτή που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Έτσι τα πολυδιαφημισμένα 806 χιλιόμετρα είναι τελικά το πολύ 540. Στην καλύτερη γιατί στο RWD είναι 400, ενώ από εκεί και πέρα η καρότσα έχει διαστάσεις 1,8 x 1,2 μέτρα, το ωφέλιμο φορτίο είναι 1.143 κιλά και το φορτίο ρυμούλκησης σχεδόν 5,0 τόνοι για το Cyberbeast.

Το αμάξωμα είναι αλεξίσφαιρο για αρκετά μεγάλα διαμετρήματα αλλά όχι και τα κρύσταλλα που κατά τον Musk «αντέχουν χτύπημα βράχου» και εξασφαλίζουν ένα ήσυχο εσωτερικό.

Το Cyberbeast πάντως εξακολουθεί να έχει εντυπωσιακές εντυπώσεις (0-96 χλμ./ ώρα σε 2,6 δεύτερα και τελική ταχύτητα 209 χλμ./ ώρα), ενώ για να το κάνει κάτι παραπάνω από σαφές η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Στο οποίο το Cyberbeast στο ¼ του μιλίου ξεπερνά μια Porsche 911 ρυμουλκώντας ταυτόχρονα ένα τρέιλερ με μια άλλη 911, ολοκληρώνοντας την όλη διαδικασία σε μόλις 11,0 δεύτερα.

Η πνευματική ανάρτηση που μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος πάνω από τα 40 εκατοστά είναι στάνταρ, ενώ σε Supercharger μια φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών αρκεί για να εξασφαλίσει ενέργεια για 219 χιλιόμετρα.

Για το μέλλον η Tesla λέει πως θα υπάρχουν και μεγαλύτερες μπαταρίες για τα AWD και Cyberbeast ώστε η αυτονομία τους να ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα χωρίς όμως να διευκρινίζει το πότε.  

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured