Σύνδεση

Featured

Πόσες ώρες μετά το ατύχημα μπορεί να πάρει φωτιά η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Με τη διαφαινόμενη εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αλλάξουν και καταστάσεις που σήμερα στα συμβατικά μοντέλα και είναι δεδομένες και γνωρίζουμε πώς να τις διαχειριστούμε.

Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος με ένα EV (Electric Vehicle) για παράδειγμα υπάρχει το ενδεχόμενο οι μπαταρίες του να παραμορφωθούν και να αναπτυχθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη και πυρκαγιά.

Το ενδιαφέρον και ιδιαίτερα επικίνδυνο εδώ είναι πως η ανάφλεξη μπορεί να συμβεί ακόμα και 48 ώρες μετά το ατύχημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή αν το αυτοκίνητο δεν είναι υπό επιτήρηση.

Προκειμένου να περιοριστεί όσο γίνεται αυτός ο κίνδυνος κάποιες χώρες όπως π.χ. η Ελβετία, στην οποία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη μια κρίσιμη μάζα, έχουν προμηθευτεί ειδικά κοντέινερ. Οι Ελβετοί έχουν συνολικά 6 τέτοια στα οποία τοποθετούνται τα EV’s που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 48 ωρών. Τα κοντέινερ αυτά διαθέτουν ειδικό σύστημα πυρόσβεσης προκειμένου οποιαδήποτε φωτιά σε μπαταρία να αντιμετωπίζεται με το που προκύπτει.

Φυσικά απαιτείται και η ανάλογη εκπαίδευση των αντρών της Πυροσβεστικής προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τέτοιου είδους πυρκαγιές που έχουν άλλα χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured