Σύνδεση

Jaguar

Πωλείται μία Jaguar D-Type που ανήκε στον Bernie Ecclestone

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η D-Type υπήρξε μία από της πιο σημαντικές Jaguar που κατασκευάστηκαν ποτέ. Παρουσιάστηκε το 1954, και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της κράτησε για τρί χρόνια, κατάφερε να κερδίσει το LeMans, στο Sebring αλλά και σε άλλους φημισμένους αγώνες της εποχής.


Συνολικά πωλήθηκαν 53 από αυτές ενώ ακόμα 18 αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν από το εργοστάσιο για τους αγώνες. Και ένα από αυτά βγαίνει προς πώληση, όντας σε εξαιρετική κατάσταση και όσο γίνεται κοντά στο πρωτότυπο.

Η D-Type που βλέπουμε στις φωτογραφίες αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε τιμή πώλησης στις 19 Ιανουαρίου που θα γίνει η δημοπρασία στην Βρετανία. Εκτός από το γεγονός το ότι είναι ιδιαίτερα σπάνια, την τιμή εκτοξεύει και η κατάστασή της η οποία είναι άψογη. Μάλιστα ο πρώτος ιδιοκτήτης της όταν σταμάτησε να τρέχει στους αγώνες ήταν ο Bernie Ecclestone (κάτι που προσθέτει ακόμα μερικές χιλιάδες ευρώ στην τιμή…).

Μετά τον Εccleston το αυτοκίνητο άλλαξε πολλά χέρια, και συμμετείχε και σε αγώνες με σημαντικές διακρίσεις. Το αυτοκίνητο που θα πωληθεί είναι στο ορίτζιναλ κόκκινο χρώμα του, με τον κινητήρα των 3,4 λίτρων να έχει περάσει από μεγάλο restoration και να έχει όλα τα χαρτιά που συνοδεύουν απαραίτητα αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota