Σύνδεση

Aston Martin

Πάνω και από τη Φόρμουλα 1 η τεχνολογία της Aston Martin Valkyrie

To νέο hypercar της Aston Martin, το οποίο θα παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής μέσα στην χρονιά, θα είναι όντως κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Έστω και αν αλλάξουν κάποια μικρά στοιχεία από το αυτοκίνητο που γνωρίζουμε τώρα, το αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στους δρόμους θα έχει τεχνολογία κατευθείαν από την Formula 1.Και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρίας, σε κάποια σημεία του αυτοκινήτου, τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν τα έχουν δει ακόμα οι ομάδες της F1!

Tο αυτοκίνητο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ομάδα της Red Bull υπόσχεται να κάνει τον γύρο του Silverstone σε ταχύτητες αντίστοιχες με ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πέρα από την μεγάλη δύναμη και η εξαιρετική αεροδυναμική σην οποία έχει βάλει το χεράκι του ο Andrian Newey και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξασφαλίζει κάθετη δύναμη 1.800 (!) κιλών στην Valkyrie. Τιμή πραγματικά απίστευτη για αυτοκίνητο παραγωγής, που την φέρνει κοντά σε όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της Φόρμουλς 1.

Για την κίνησή της θα φροντίζει ένας V12 της Cosworth με 6.500 κυβικά και με απόδοση λίγο πάνω από τους 1.000 ίππους ο οποίος θα συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα προσθέτει περίπου 130 ίππους στην συνολική απόδοση. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στο 2019. Θα κατασκευαστούν μόλις 150 και όλα όπως είναι προφανές έχουν ήδη πωληθεί.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi