Σύνδεση

Featured

Η Renault παρουσίασε νέο κινητήρα στα 1.300 κ.εκ.

2017 - Moteur Energy TCe 115 à 160

Η Renault παρουσιάζει έναν νέο μικρό κινητήρα, με την κωδική ονομασία HR 13 τον οποίον θα χρησιμοποιήσει και η Mercedes-Benz στα δικά της μικρά μοντέλα. Πρόκειται για ένα νέο τετρακύλινδρο σύνολο με turbo με σύστημα άμεσου ψεκασμού, και το οποίο θα τοποθετηθεί αρχικά στα νέα Scenic και Grand Scenic και αργότερα σε άλλα σημαντικά μοντέλα και των δύο εταιριών, όπως το νέο Clio που θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2018.

Ο νέος κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.330 κ.εκ. και θα είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Η βασική έκδοση σειρά εκδόσεων με απόδοση από 115 έως και 160 ίππους. Συγκεκριμένα, η έκδοση TCe 115 αποδίδει 115 ίππους στις 4.500 σ.α.λ. και 220 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. Το νέο κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με μηχανικά κιβώτια, καθώς και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Πιο πάνω σε απόδοση υπάρχει η έκδοση Energy 140 που αποδίδει 140 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 240 Nm από τις 1.600 σ.α.λ. (ανάλογα με την μετάδοση). Κορυφαία είναι η έκδοση Energy 160 έχει 160 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και 260 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. με μηχανικό κιβώτιο (στα 270 με το EDC από τις 1.800 σ.α.λ.).

Ο νέος κινητήρας διαθέτει μια ειδική επένδυση στους κυλίνδρους (που προέρχεται από το Nissan GTR!) για μείωση των τριβών και καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, ενώ η πίεση του συστήματος άμεσου ψεκασμού φθάνει στα 250 bar. Ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης και το διπλό σύστημα μεταβλητού χρονισμού, προσφέρουν κορυφαία ελαστικότητα τόσο στις χαμηλές όσο και τις μεσαίες στροφές, με παράλληλα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

H Renault έχει κάνει εξαντλητικές δοκιμές στον κινητήρα που ξεπέρασαν τις 40.000 ώρες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί κορυφαία αξιοπιστία. Ανάμεσα στα μοντέλα που αναμένεται να τον δούμε είναι και στη νέα Mercedes A-Class η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota