Σύνδεση

Peugeot

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η PEUGEOT ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ;

 

Μετά την ξαφνική αποχώρηση της Audi από το πρωτάθλημα WEC, το κενό που έχει μείνει φαίνεται ότι μπορεί να καλύψει μια παλιά γνώριμη του χώρου, η Peugeot.

Όπως γράφει το Automotive News Europe οι ιθύνοντες του σπορ προσπαθούν να πείσουν την γαλλική εταιρία να επανέλθει στις πίστες του Πρωταθλήματος Αντοχής, καθώς η αποχώρηση των Γερμανών άφησε μόνο την Porsche και την Τoyota να ανταγωνίζονται την κατηγορία LMP-1.

To κόστος μιας τέτοιας κίνησης δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο μιας και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις το ανεβάζουν στα 80-90 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ οι μάλλον πιο σωστές προβλέψεις κάνουν λόγο για πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική μία ομάδα.

Πρόκειται για αρκετά χρήματα, τα οποία μάλλον είναι δύσκολο αυτή την εποχή να επενδυθούν από την εταιρία, η οποία έχει αφιερώσει όλη την αγωνιστική της δραστηριότητα στο Ντακάρ, και την φετινή συμμετοχή με το νέο 3008, με το οποίο ελπίζει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο.

Η Peugeot συμμετείχε σ’ αυτό το πρωτάθλημα από το 2007 έως το 2012, όταν και αποχώρησε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Μάλιστα οι επιτυχίες της ήταν σημαντικές στον φημισμένο 24ωρο αγώνα του LeMans, πάντα στις πρώτες θέσεις, και ένα θρυλικό «1-2» στον αγώνα του 2009. Την εποχή εκείνη ιστορικές έχουν γίνει οι μάχες των αυτοκινήτων της γαλλικής εταιρίας με την Audi.

 Παναγιώτης Τριτάρης

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured