Σύνδεση

SEAT

Όμιλος Volkswagen: το νέο Seat Leon θα εγκαινιάσει το καινούργιο σύστημα infotainment

Ο επικεφαλής της Seat, o Luca de Meο, ανακοίνωσε πως το νέο Leon που θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου Volkswagen που θα διαθέτει το νέο σύστημα infotainment.

Πριν από λίγα χρόνια η συγκεκριμένη αναφορά θα είχε μικρή αξία, αλλά σήμερα που όλοι σχεδόν οι αγοραστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία τόσο στο infotainment όσο και στη διασύνδεση smartphones, έχει τη δική της βαρύτητα και σημασία. Για τη Seat γενικά, για το καινούργιο Leon ειδικά.

Ο de Meo έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα υποστηρίζει όλες τις νέες τεχνολογίες, από τον ανέπαφο έλεγχο μέχρι την ασύρματη φόρτιση, ενώ θα είναι «χτισμένο» γ’υρω από μια οθόνη αφής. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων καθώς και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το καινούργιο Leon θα έχει μια πιο δυναμική εμφάνιση και αντίστοιχα καλούς χώρους με την τρέχουσα έκδοση. Η βάση θα είναι και πάλι το μεταβλητό πλαίσιο MQB του ομίλου Volkswagen, με ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, τόσο για το πεντάθυρο hatchback όσο και για το στέισον που θα αποτελεί τη βάση και για μια crossover εκδοχή που θα ακολουθήσε. Τα σύνολα βενζίνης θα ξεκινούν τα 1.000 κυβικά του μικρότερου των TSI και από τον 1.6 TDI για αυτά του πετρελαίου. Λογικά θα υπάρξει και ήπια υβριδική έκδοση (mild hybrid) με δευτερεύον δίκτυο 48V σε δύο εκδοχές, όπως άλλωστε και στο VW Golf VIII που θα δούμε επίσης το 2019.

Το 2019 και μάλιστα στις αρχές του θα παρουσιαστεί το e-Mii που θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Seat, ενώ λίγο αργότερα θα εμφανισθεί και ηλεκτρικό Leon.

Γιάννης Σκουφής

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

  1. Στέλιος Σωτήρης

    05/03/2019 στις 13:43

    Πολύ καλές αυτές οι αλλαγές αλλά θέλουμε εμείς οι κάτοχοι leon 1,4 tsi να βελτιωθεί η ποιότητα των κλειδαριων και τα προβλήματα με την καδενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz