Σύνδεση

Cupra

Συμβατικό με 300 ίππους και υβριδικό το νέο Cupra Leon

Η επόμενη γενιά του Seat Cupra είναι κυριολεκτικά προ των πυλών, μιας και θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο. Στην πορεία θα παρουσιαστούν και οι γρήγορες εκδόσεις της, που παραδοσιακά υπάρχουν στη γκάμα.

Μόνο που αυτή τη φορά θα έχουν τα σήματα της γρήγορης υπο- μάρκας της Seat, της Cupra, ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν δύο εκδόσεις του.

Το συμβατικό Cupra Leon θα κινείται από μια έκδοση 300 ίππων και των 400 Nm του τετρακύλινδρου TSI των 2.000 κυβικών της Seat, που χρησιμοποιείται ήδη στο Cupra Ateca. Το υβριδικό θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που εμφανίστηκε στο πρωτότυπο Cupra Formentor, οπότε θα υπάρχει και εδώ συνδυαστική απόδοση 245 ίππων και δυνατότητα κάλυψης μέχρι και 50 χιλιομέτρων καθαρά ηλεκτρικά.

Η βάση του καινούργιου Leon θα είναι το μεταβλητό πλαίσιο MQB του ομίλου Volkswagen, που μπορεί να υποστηρίζει και ήπιες υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρικό κύκλων 48 V καθώς και plug-in υβριδικά, ενώ σημαντικό είναι ότι θα συμβάλλει στη μείωση του βάρους σε σχέση με την τρέχουσα γενιά. Κάτι που έχει θετικές επιδράσεις τόσο στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων όσο και στα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured