Σύνδεση

Featured

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια στην Ευρώπη λόγω κορονοϊού

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες κλείνουν τα εργοστάσιά τους για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα είτε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό τους είτε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από τους προμηθευτές τους.

Η πρόσφατη ανακοίνωση έρχεται από τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen-Opel) ο οποίος αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία των εργοστασίων του στην Γερμανία, στην Πολωνία και την Βρετανία.

Στην Ισπανία τόσο οι Renault-Nissan όσο και η VW-Seat έχουν ανακοινώσει τμηματικές διακοπές παραγωγής στα εργοστάσιά τους. Ενώ η VW σταματά την παραγωγή στην Σλοβακία μειώνοντας παράλληλα τον ρυθμό και στην Πορτογαλία όπου υπάρχει μικρή ζήτηση στην αγορά.

Η Lamborghini έχει εδώ και μέρες ανακοινώσει πως σταματά την κατασκευή αυτοκινήτων ενώ πρόσφατα η Ferrari προχωρά στην διακοπή της παραγωγής στην Modena και στο Maranello έως τις 27 Μαρτίου.

Η Ford έκλεισε το εργοστάσιό της στην Βαλένθια, το μεγαλύτερο εκτός Αμερικής λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ και η FCA διακόπτει την παραγωγή σε όλες τις μονάδες της στην Ιταλία, στην Σερβία και στην Πολωνία.

Εκτός όμως από την αυτοκινητοβιομηχανία μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι αεροπορικές εταιρίες, καθώς οι ακυρώσεις και οι απαγορεύσεις των ταξιδιών έχουν σχεδόν μηδενίσει τα έσοδά τους, δημιουργώντας ασφυκτικές πιέσεις σε έναν κλάδο που ήδη είχε σημαντικά προβλήματα και με το ενδεχόμενο της πτώχευσης να απειλεί πια και τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota