Σύνδεση

Volkswagen

Η VW παραδέχεται ότι θα αργήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά ίσως στην σημαντικότερη μετάλλαξη της αυτοκίνησης στην ιστορία της, την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, όμως αρκετοί δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό και το χρονοδιάγραμμα που ακούγεται για χρονιά ορόσημο μέχρι το 2025. Μεταξύ αυτών και μία εταιρία που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, η VW παραδέχεται πως θα περάσουν πολλά χρόνια για την μετάβαση

«Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ σπουδαίο τα τελευταία 100 χρόνια. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η προσαρμοστικότητα του στο οικοσύστημα»…

Μεταξύ άλλων αυτά δήλωσε ο Buckhard Huhnke, αντιπρόεδρος στο τμήμα ηλεκτροκίνησης της VW, σε συνέντευξή του στο Ντιτρόιτ με αφορμή συνέντευξη Τύπου σε μία τεχνολογική ημερίδα. «Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να τελειοποιήσουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόνομη τεχνολογία».

Η VW θα λανσάρει στους δρόμους τη νέα γενιά ηλεκτρικών της αυτοκινήτων το 2020 μιλώντας για ένα «μπουμ» της ηλεκτροκίνησης από το 2025 και μετά. Ωστόσο, όλες αυτές οι εκτιμήσεις μάλλον ακούγονται υπέρ-αισιόδοξες αφού οι κατασκευαστές μοιάζουν σα να μην λογαριάζουν τον ξενοδόχο. Ο οποίος δεν ειναι άλλος από το αγοραστικό κοινό και κατά πόσο αυτό έχει το κίνητρο (οικονομικό και πρακτικό) για να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να γίνουν μεγάλα τεχνολογικά άλματα (κυρίως στις μπαταρίες) διότι αν δεν υπάρξει μία πραγματική βελτίωση (χρόνου φόρτισης, αυτονομία) που θα συνδυάζεται με σημαντική μείωση της τιμής πώλησης, όλες αυτές οι εκτιμήσεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Ενώ και οι “πετρελαιάδες” δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά και σε σημαντικές χώρες (βλέπε ΗΠΑ).

Όπως και να έχει κάθε μεγάλη αλλαγή αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της, όμως και από την άλλη ο υπερβολικός ενθουσιασμός για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι εν πολλοίς αστήρικτος. Για τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια ακόμα (ίσως και περισσότερα…).

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured