Σύνδεση

Skoda

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Απόλυτη κυριαρχία της Skoda σε WRC2-WRC3

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της SKODA στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC μετά από απουσία οκτώ χρόνων. Η SKODA FABIA Rally2 evo, πολύ γρήγορη και αξιόπιστη, αποδείχθηκε το ιδανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για τα ξερά ή λασπωμένα, αφιλόξενα ή «πατημένα» ακροπολικά χώματα, με τα πληρώματα που την επέλεξαν να κατακτούν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Αναλυτικότερα, ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen, στην πρώτη του συνεργασία με τον Άγγλο Elliott Edmondson, συντονίστηκαν άψογα, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη WRC2, με τη SKODA FABIA Rally2 evo βαμμένη στα γνώριμα αγωνιστικά χρώματα της SKODA. Πίσω τους, το νοτιοαμερικανικό πλήρωμα του Βολιβιανού Marco Bulacia και του Αργεντίνου Marcelo Der Ohannesian, με ίδιο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα αυτό εδραιώνει τα δύο πληρώματα της αγωνιστικής ομάδας Toksport WRT με SKODA FABIA Rally2 evo, στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στη WRC2, μάλιστα με την ίδια σειρά κατάταξης και με τρεις αγώνες να απομένουν.

Η WRC3 στο εφετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εξελίχθηκε σε αποκλειστική υπόθεση της SKODA, μετά και την ακύρωση των Γάλλων Rossel/Coria, καθώς το μπροστινό υποπλαίσιο του αυτοκινήτου τους βρέθηκε εκτός προδιαγραφών. Ως αποτέλεσμα και στις τρεις θέσεις του βάθρου βρέθηκαν πληρώματα με SKODA FABIA Rally2 evo. Στην πρώτη θέση οι Πολωνοί Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak, στη δεύτερη οι Βρετανοί Chris Ingram – Ross Whittock και στην τρίτη οι Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen, από την Φινλανδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα της WRC3, βρέθηκαν συνολικά επτά SKODA FABIA Rally2 evo.

Όσον αφορά στις εγχώριες συμμετοχές, πρώτοι Έλληνες στην πολύ τιμητική 4η θέση στη WRC3 και 19η θέση γενικής, τερμάτισαν οι Γιώργος Κεχαγιάς – Μάριος Τσαούσογλου, με την ολοκαίνουργια SKODA FABIA Rally2 evo, που προετοιμάστηκε/υποστηρίχθηκε από την Kirkos Racing. Το ελληνικό πλήρωμα, αν και με ελάχιστα αγωνιστικά χιλιόμετρα εμπειρίας με το γαλανόλευκα βαμμένο αυτοκίνητο, έκανε έναν άψογο αγώνα, ξεσηκώνοντας πολλές στιγμές τους θεατές.

Ως συνολική αποτίμηση, η SKODA είχε μία εντυπωσιακή παρουσία στο εφετινό «Ράλλυ των Θεών», με την ταχύτητα και την αξιοπιστία της SKODA FABIA Rally2 evo να επιβεβαιώνονται για άλλη μία φορά. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αναδειχθεί στην ιδανική επιλογή τόσο για επίσημες ομάδες όσο και ιδιώτες, που θέλουν να κινηθούν γρήγορα, απροβλημάτιστα και φυσικά να διακριθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα στα τρία, πιο συγκεκριμένα 14 στα 42 αγωνιστικά αυτοκίνητα που ανέβηκαν τη ράμπα του τερματισμού στη Λαμία, ήταν SKODA FABIA Rally2 evo.

Για την ιστορία, με SKODA FABIA Rally2 evo συμμετείχαν και τερμάτισαν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και οι G. Linnamäe – J. Morgan (Εσθονία/Μεγ. Βρετανία, 15οι), Β. Βελάνης – Ι.Βελάνης (23οι), P. Nobre – G. Morales (Βραζιλία, 24οι), F. Pyck – P. Dehouck (Βέλγιο, 28οι), Δ. Σπανός – Σ. Γκότοβος (32οι), F. Zaldivar – C. Del Bario (Παραγουάη/Ισπανία, 33οι), M. Diaz Aboitiz – D. Sanjuan (Ισπανία, 35οι), Π. Ηλιόπουλος/Ν. Ιντζόγλου (40οι).

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured