Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο;

Νέα δεδομένα για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Οκτώβριο, καθώς  όπως φαίνεται,  οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις απόρροια των ελλείψεων στους ημιαγωγούς, φρενάρει φυσικά και τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Αυτή η εξέλιξη με βάση τα στοιχεία στις πωλήσεις αυτοκινήτων που δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Αλλιώς δεν εξηγείται η πτώση κατά 2,6% των καινούριων αυτοκινήτων σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2021 ανέρχονται σε 7.250 έναντι 7.443 που ταξινομήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Στο μεταξύ, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι κατά το μήνα Οκτώβριο του 2021 κυκλοφόρησαν συνολικά για πρώτη φορά 14.698 αυτοκίνητα (καινούρια η μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 13.181 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 11,5%.

Σε ό,τι αφορά το δεκάμηνο του έτους, τα καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού που κυκλοφόρησαν ανέρχονται σε 170.262 αυτοκίνητα έναντι 139.594 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2020 καταγράφοντας αύξηση 22%.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured