Σύνδεση

Volkswagen

ΝΕΟ VW GOLF GTI: ΑΠ0 27.700 ΕΥΡΩ

Το καινούργιο VW Golf GTI -πρόκειται για την 7η γενιά του αυτοκινήτου που πριν από 35 χρόνια δημιούργησε την κλάση των GTI και έκανε τις επιδόσεις προσιτές οικονομικά- κοστίζει από 27.700 ευρώ, στην 3θυρη εκδοχή του και με τον turbo κινητήρα του των 2.000 κυβικών να αποδίδει 220 ίππους. Ως πεντάθυρο είναι κατά 1.100 ευρώ πιο ακριβό, ενώ οι εκδόσεις Performance, με τους 230 ίππους πάντα από τον ίδιο κινητήρα, κοστίζουν αντίστοιχα 29.000 και 30.100 ευρώ και πάντα με απόσυρση.

Πέρα από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τιμές αγοράς το νέο Golf GTΙ έχει να επιδείξει και πολύ καλές επιδόσεις (0-100 το πολύ σε 6,5 δεύτερα), τελική που προσεγγίζει τα 250 χλμ./ ώρα και οικονομία καυσίμου, μιας και ακόμα με το κιβώτιο DSG που χρεώνεται 2.300 ευρώ επιπλέον δεν καταναλώνει περισσότερα από 6,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Παράλληλα είναι και πολύ καλά εξοπλισμένο, καθώς μεταξύ άλλων στάνταρ είναι ο κλιματισμός Climatronic, 7 αερόσακοι, ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, υπολογιστής ταξιδίου με έγχρωμη οθόνη TFT, σπορ καθίσματα με την κλασική καρό επένδυση και βέβαια ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Επίσης το VW Golf GTI διαθέτει για πρώτη φορά το σύστημα διεύθυνσης Progressive steering, με το οποίο οι στροφές της κρεμαγιέρας μειώνονται στις 2,1 σε σχέση με τις 2,7 των υπολοίπων Golf, ενώ η έκδοση Performance διαθέτει στάνταρ και νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/37/NEWS/VW-GOLF-GTI-TIMES{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota